Advocaat echtscheiding

Heb ik een advocaat nodig bij een scheiding?

Voor 95% van het proces rondom de scheiding heb je geen advocaat nodig. Denk hierbij aan het maken van afspraken met elkaar en het emotioneel doorlopen van het echtscheidingsproces. Een advocaat is wel nodig om de daadwerkelijke scheiding aan te vragen bij de rechtbank. Een advocaat is namelijk gemachtigd om rechtstukken in te dienen bij de rechtbank en een scheiding verloopt nou eenmaal altijd via de rechter.

Misverstand: altijd een advocaat nodig bij scheiding

Vaak wordt hierdoor gedacht dat voor een scheiding altijd een advocaat in de arm moet worden genomen. Dat is dus niet waar. Tegenwoordig zijn er alternatieven voor een advocaat, zoals een mediator of een echtscheidingsspecialist.

Verschil tussen echtscheidingsspecialist en advocaat

Het verschil tussen een echtscheidingsspecialist en een advocaat zit hem in de eerste plaats in de bevoegdheid tot het indienen van de stukken voor het daadwerkelijk scheiden. Een advocaat mag dit wel, een echtscheidingsspecialist niet.

Maar dat is slechts een klein formeel onderdeel van het gehele echtscheidingsproces.

Waar een advocaat een scheiding al snel juridisch bekijkt, zal een echtscheidingsspecialist het gehele proces overzien. Er komt namelijk veel meer bij kijken, denk hierbij aan de financiële en emotionele kant.

Een ander belangrijk aspect is dat een advocaat vaak namens één van jullie twee handelt terwijl een echtscheidingsspecialist altijd in het belang van jullie beiden handelt.

Waarom echtscheidingsspecialist inschakelen?

Een echtscheidingsspecialist inschakelen is aan te raden als jullie er samen niet uitkomen. Er is dan behoefte aan iemand die jullie op alle vlakken kan helpen en bovendien ook denkt aan zaken waar jullie zelf niet snel aan denken. Iemand die het complete plaatje overziet en daarbij jullie beiden helpt.

Een echtscheidingsspecialist werkt voor jullie beiden en zal daarom altijd neutraal zijn. Dankzij onze unieke aanpak zorgen wij ervoor dat het proces eerlijk, snel en vooral zo prettig mogelijk verloopt. Bovendien kunnen wij dit tegen een zeer scherp tarief uitvoeren, waardoor de kosten voor de scheiding een stuk lager uitvallen.

Voor het formeel indienen van de scheidingspapieren hebben wij een bevoegd advocaat in ons team. Hierdoor heb je zelf voor het scheiden geen advocaat nodig.

Benieuwd hoe het werkt? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend consult.

Direct weten of een advocaat voor jullie noodzakelijk is?

Spreek nu direct met onze echtscheidingsspecialist Rob: 030–2271931.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *