Moet dat écht, een levensverzekering met je éx?

Mensen die samen een huis kopen sluiten bijna altijd een overlijdensrisicoverzekering op elkaars leven af. Ook nu de meeste banken en zelfs de voorwaarden van de NHG een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht stellen, is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering over het algemeen een goed advies. Als één van beide overlijdt, blijven de maandlasten betaalbaar voor de achterblijvend partner.

Een levensverzekering op je ex?

Maar mensen die uit elkaar gaan sluiten over het algemeen géén overlijdensrisicoverzekering af. Maar toch is dat in de meeste gevallen wel degelijk verstandig. Want wat als de te ontvangen partneralimentatie weg valt? Wie neemt die betalingsverplichting dan over?  Of als de ontvangen kinderalimentatie weg valt? En wie gaat de kinderen voortaan opvangen tijdens werktijden? Dat kost ook geld. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Financieel afhankelijk zijn van elkaar stopt vaak niet bij een scheiding.

Niet zomaar een bestaande verzekering opzeggen

Laat je bij een scheiding ook goed adviseren over de financiele risico’s bij overlijden. Bekijk daarna goed welk bedrag of bedragen er op de bestaande overlijdensrisicoverzekering zijn gedekt. En bedenk je ook dat het verzekeren van jouw leven of dat van jouw (aanstaande) ex-partner in de loop van de jaren een stuk lastiger en ook duurder kan zijn geworden.

Hoe jonger je bent, hoe lager het risico op overlijden. En, heeft één van jullie bijvoorbeeld gezondheidsklachten gehad afgelopen jaren? Bekijk dit allemaal goed voordat jullie besluiten om een bestaande overlijdensrisico na een scheiding op te zeggen.

Naar onze mening is het belangrijk dat je altijd goed begrijpt hoe je financiële situatie eruit ziet bij een scheiding. Zodat je in staat bent de juiste keuzes te maken. Want alleen dan kun je in rust bouwen aan een nieuwe toekomst. Met respect voor elkaar, zelf opnieuw beginnen.

Over Rob Bär

Mijn naam is Rob Bär (RFEA CFP®), eigenaar en financieel echtscheidingsadviseur bij Prudentio. Een verkeerde afhandeling van een echtscheiding of ontbinding samenleving kan veel ellende veroorzaken. Daarom neem ik zoveel mogelijk de angst voor een scheiding weg en help het lijden te verkleinen.

Met mijn kennis en ervaring op het emotionele, juridische, fiscale én financiële vlak begeleid ik jullie beiden stap voor stap door de scheiding en help ik jullie zo een nieuwe start te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *